Nie da się ukryć, pokarmy które jemy w większości nas zakwaszają, jedzenie ich w pośpiechu dodatkowo temu sprzyja. Aby cieszyć się dobrym zdrowiem i samopoczuciem warto zwrócić uwagę na to co i jak jemy. Dobrym panaceum na zbyt kwaśne pH są warzywa, szczególnie zielone.
u nas sprawdzają się świeże soki warzywne z dodatkiem sproszkowanego młodego jęczmienia. Sproszkowany sok z młodego jęczmienia odnawia równowagę
kwasowo-zasadową. Jest
najbardziej całościowym, zasadowtwórczym pokarmem. Zawiera całą gamę
witamin, które aktywują enzymy pomagające w prewencji chorób i stanów
patologicznych, oraz zapobiegają mnożeniu się w nas grzybów i pasożytów.
Młody jęczmień ma wysoką zawartość
beta-karotenu, witaminy C, E i witamin z grupy B: B1, B2, B3, B6,
biotyny, kwasu foliowego, kwasu pantotenowego i choliny, krewnej
witaminy B no i chlorofilu rzecz jasna.
Wystarczy z dowolnych warzyw, u nas : marchew, pietruszka, seler w różnych proporcjach, wycisnąć sok, potem do szklanki soku dodać łyżeczkę sproszkowanego soku z młodego jęczmienia, wymieszać i wypić....na zdrowie!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz