poniedziałek, 11 sierpnia 2014

zasadowy sok

Nie da się ukryć, pokarmy które jemy w większości nas zakwaszają, jedzenie ich w pośpiechu dodatkowo temu sprzyja. Aby cieszyć się dobrym zdrowiem i samopoczuciem warto zwrócić uwagę na to co i jak jemy. Dobrym panaceum na zbyt kwaśne pH są warzywa, szczególnie zielone.
u nas sprawdzają się świeże soki warzywne z dodatkiem sproszkowanego młodego jęczmienia. Sproszkowany sok z młodego jęczmienia odnawia równowagę kwasowo-zasadową. Jest najbardziej całościowym, zasadowtwórczym pokarmem. Zawiera całą gamę witamin, które aktywują enzymy pomagające w prewencji chorób i stanów patologicznych, oraz zapobiegają mnożeniu się w nas grzybów i pasożytów.
Młody jęczmień ma wysoką zawartość beta-karotenu, witaminy C, E i witamin z grupy B: B1, B2, B3, B6, biotyny, kwasu foliowego, kwasu pantotenowego i choliny, krewnej witaminy B no i chlorofilu rzecz jasna.

Wystarczy z dowolnych warzyw, u nas : marchew, pietruszka, seler w różnych proporcjach, wycisnąć sok, potem do szklanki soku dodać łyżeczkę sproszkowanego soku z młodego jęczmienia, wymieszać i wypić....na zdrowie!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz